Ostro-sladké kuracie krídelká
Ostro-sladké kuracie krídelká
Lacné a absolútne neodolateľné kuracie krídla, utopené v sladko-pálivej omáčke sú ako stvorené televízny večer či posedenie s priateľmi.
Zdroj: iStockphoto
Ingrediencie:
-
10 kskuracie krídla
-
1 KLsoľ
-
0.5 KLmleté čierne korenie
-
1 KLsušený cesnak
-
2 PLrastlinný olej
-
2 PLmaslo
-
4 PLparadajkový pretlak (alebo kečup)
-
2 PLmed
-
1 KLocot
-
1 KLsójová omáčka
-
0.5 KLsušený zázvor
-
podľa chutičili korenie
Postup:
-
1
Rúru rozohrejeme na 180°C a pripravíme si plech, ktorý vystelieme papierom na pečenie.
-
2
Krídelká umyjeme, osušíme v papierovej utierke a môžeme/nemusíme odrezať špičky, ktoré majú tendenciu sa pripáliť. Záleží na vašich osobných preferenciách.
-
3
Mäsko uložíme do veľkej sklenenej misky, pridáme soľ, korenie, cesnak, olej a zmes dobre vmasírujeme do krídeliek. Misku neumývame, neskôr ju použijeme na ostro-sladkú omáčku.
-
4
Kura vysypeme na plech a jednotlivé kúsky na ňom rovnomerne rozložíme.
-
5
Vložíme do rúry na 20 minút, potom vytiahneme krídelká obrátime a pečieme ďalších 20 minút.
-
6
Počas druhého pečenie si pripravíme ostro-sladkú omáčku: do rajnice pridáme maslo, pretlak, med, sójovku, zázvor a podľa chuti čili.
Náš tip:
Ak sa vám zdá kombinácia masla a paradajok proti chuti, môžete maslo nahradiť olejom. Avšak silne odporúčame vyskúšať. Neoľutujete!
-
7
Rajnicu postavíme na stredný plameň a všetky suroviny privedieme k varu za občasného miešania.
-
8
Keď sú krídelká upečené, premiestnime ich naspäť do misky, prelejme horúcou omáčkou a varechou dobre premiešame.
-
9
Necháme vychladnúť 10 minút a môžeme servírovať.
-
10
Podávame samotné alebo s kúskami čerstvého chlebíka a nakladanou zeleninou.
Zdroj: https://recepty.aktuality.sk/recept/8186/ostro-sladke-kuracie-kridelka/