Pestrá zelenina s bylinkami a korením
Pestrá zelenina s bylinkami a korením
6 pohárov (290 ml)
1,5 kg rôznej zeleniny (malé nakrájané uhorky, ružičky karfiolu, nakrájané reďkovky, plátky mrkvy…) ● 1 malá cvikla ● 3 strúčiky cesnaku ● čerstvé bylinky (bazalka, estragón, kôpor) ● 1 šálka vínneho octu (bieleho alebo červeného) ● 3 šálky vody ● 3 PL soli ● 6 guľôčok celého čierneho korenia ● 3 bobkové listy ● 1 kúsok škorice
Zeleninu očistíme, umyjeme a osušíme. Nakrájame na menšie kúsky rôznych tvarov. Naložíme do zaváracích pohárov, pridáme bylinky a polovicu cesnaku nakrájaného na plátky. Do hrnca dáme zvyšný cesnak, ocot, vodu, soľ, korenie, bobkový list a škoricu. Uvedieme do varu, povaríme 5 minút, nalejeme na zeleninu a uzavrieme. Po vychladnutí poháre uložíme do chladničky. Zelenina začne svoju chuť získavať asi o týždeň, skonzumovať by sme ju mali najneskôr do mesiaca.
Čas prípravy: 20 minút
Čas varenia: 5 minút
Zdroj: https://casprezeny.pluska.sk/stavnate-recepty/kysle-uhorky-paprika-oleji-su-klasika-tieto-nakladane-speciality-dostanu-kazdeho/2