Kvasené uhorky-KVAŠÁKY
Kvasené uhorky ´KVAŠÁKY´
príprava
na 50 °C
Suroviny
1 kg | |
1 PL | |
1 hlavička | |
1 zväzok |
Postup:
- 1
Uhorky poumývame odrežeme konce a na každom konci nakrojíme do kríža.
- 2
Na spodok väčšej fľaše na zaváranie nakladieme kvet kôpru a pár konárikov , 3 strúčiky cesnaku
- 3
A ukladáme uhorky ako nám vojdu ale aby boli dosť natesno a na každé poschodie dáme kôpor ale už nie kvet (ten ide iba na vrch a spodok fľaše) a cesnak.
- 4
Ak máme pohár naplnený v malom hrnci si zohrejeme 1L vody pridáme soľ mierne ohrejeme nie aby vrela necháme chvíľku odstáť a nalejeme do fľaše.Na vrch dáme konček chleba a mierne uzavreme a uložíme na slnečné miesto a neháme kvasiť aj týždeň ,ale každému vyhovuje iné štádium nakvasenia.Dobrú chuť.