Papričky čili s whisky
Papričky čili s whisky
4 poháre
500 g papričiek čili (rôzne druhy a tvary) ● 300 ml bieleho vínneho octu (alebo jablkového) ● 150 ml oleja ● 50 ml whisky ● 1 PL horčicových semienok
Papričky čili umyjeme a osušíme. Ak sú väčšie, môžeme ich prekrojiť. Potom nimi naplníme zaváracie poháre. V mise zmiešame ocot, olej, whisky a horčicové semienka. Nálevom zalejeme papričky čili a dobre uzavrieme. V chladničke necháme odstáť aspoň dva týždne, no takto ich môžeme skladovať aj niekoľko mesiacov.
Čas prípravy: 15 minút
Zdroj: https://casprezeny.pluska.sk/stavnate-recepty/kysle-uhorky-paprika-oleji-su-klasika-tieto-nakladane-speciality-dostanu-kazdeho/2