Mozzarella s bylinkami a čili
Mozzarella s bylinkami a čili
3 poháre (370 ml)
450 g mozzarelly ● 9 paradajok sušených na slnku ● 1 PL petržlenovej vňate ● 1 PL bazalkových lístkov (+ na ozdobu) ● 1/2 ČL sušeného oregana ● 1/2 ČL sušeného tymianu ● 3 strúčiky cesnaku ● vločky čili ● olivový olej
V mise zmiešame olej, sušené paradajky, nasekané bylinky a prelisovaný cesnak. Do olejovej zmesi pridáme guľôčky mozzarelly a zľahka premiešame. Do zaváracích pohárov naložíme ochutenú mozzarellu, zalejeme ju olejom a posypeme vločkami čili. Aby mozzarella získala správnu chuť, odložíme ju najmenej na sedem hodín do chladničky. Zaváranú mozzarellu podávame studenú alebo pri izbovej teplote. Pred servírovaním ju ozdobíme lístkami bazalky. Uchovávame v chladničke a skonzumujeme do týždňa.
Čas prípravy: 15 minút
Zdroj: https://casprezeny.pluska.sk/stavnate-recepty/kysle-uhorky-paprika-oleji-su-klasika-tieto-nakladane-speciality-dostanu-kazdeho