Veľkonočná vaječná tlačenka-Srnčí chrbát veľkonočný
Veľkonočná vaječná tlačenka
Prísady:
na recept Veľkonočná vaječná tlačenka
Na zmes:
1 pohár | sterilizovaná zelenina v sladkokyslom náleve (hmotnosť 330 g) |
1 balíček | Želatína na vaječnú tlačenku a aspiky |
75 ml | nálev po odkvapkaní zeleniny |
4 ks | vajce uvarené natvrdo |
1 | cibuľa menšia |
250 ml | tatárska omáčka |
1 zarovnaná KL | soľ |
0,5 KL | korenie čierne mleté |
1 PL | ocot |
Okrem toho potrebujeme:
forma na biskupský chlebíček | |
potravinárska fólia | |
sitko |
Príprava:
Na prípravu zmesi necháme na sitku dobre odkvapkať zeleninu. Želatínu necháme podľa návodu na obale napučať v náleve zo zeleniny. Zeleninu spoločne s vajcami a cibuľou nakrájame na veľmi malé kúsky. Zmiešame s tatárskou omáčkou, osolíme a ochutíme čiernym korením. Pridáme napučanú želatínu a dochutíme octom.
Tekutú zmes nalejeme do formy vyloženej potravinárskou fóliou a necháme v chladničke minimálne 3 hodiny, najlepšie cez noc, stuhnúť.
Stuhnutú tlačenku vyklopíme, stiahneme fóliu a krájame. Podávame s čerstvým chlebom alebo pečivom.
Zdroj: https://www.oetker.sk/sk-sk/recept/r/velkonocna-vajecna-tlacenka