Vajcovo-syrové guľky
11. 8. 2022
Vajcovo-syrové guľky: Najviac chutia k vínu
- 55 min.
- porcie: 25
- Stredná
Suroviny
Potrebujeme:
-
4 ksvajcia
-
200 geidamu (nastrúhaného)
-
160 ghrudkového tvarohu
-
120 gmasla
-
3-4 ksstrúčiky cesnaku
-
1 kszmes byliniek (petržlen, pažítka, medvedí cesnak)
-
1 kssoľ, mleté čierne korenie
Postup:
1. krok
Vajcia uvarte natvrdo. Po vychladnutí ich olúpte a nastrúhajte najemno rovno do misy. Pridajte nastrúhaný eidam, tvaroh, zmäknuté maslo a očistené a najemno nastrúhané strúčiky cesnaku. Ochuťte soľou a čerstvo pomletým čiernym korením. Všetko spolu dobre vymiešajte na polotuhú hmotu.
2. krok
Bylinky najemno nasekajte a časť pridajte do vajcovo-syrovej hmoty. Dobre premiešajte.
3. krok
Z hmoty odoberajte malé množstvá a tvarujte guľky veľkosti pingpongovej loptičky. Pováľajte ich vo zvyšných nasekaných bylinkách. Odložte na 30 minút do chladu a podávajte.
Zdroj: https://dobrejedlo.pluska.sk/recepty/vajcovo-syrove-gulky-najviac-chutia-vinu