Postup

1. krok

Mlieko vlejte do hrnca a začnite zohrievať. Ochuťte soľou, mletým čiernym a novým korením. Pridajte celé rozbité vajcia a za stáleho miešania varte na miernom ohni, kým sa zmes nezrazí na hrudky.

2. krok

Bylinky nasekajte najemno a pridajte do zrazenej masy. Premiešajte a odstavte z plameňa.

3. krok

 Vopred si pripravte väčší kus gázy, namočte do studenej vody a vyžmýkajte. Gázou vysteľte sitko a zlejte hrudkovú zmes. Nechajte odkvapkať a gázu stiahnite do tvaru gule. Nechajte aspoň hodinu odstáť.

4. krok

 Po úplnom vychladnutí hrudku vyberte z gázy a nakrájajte na hrubšie plátky. Podávajte s čerstvým šalátom alebo so zeleninou.