Vitello tonnato- Teľacina s tuniakovou omáčkou
17. 9. 2022
Vitello tonnato- Teľacina s tuniakovou omáčkou
Zdroj: najkucharka
3
porcie
nízka
náročnosť
Ingrediencie:
2 ks
vajce
1 ks
mrkva
1/2 ks
pór
1 ks
zeler
1 konzerva
tuniak
3 ks
sardinkový rez v oleji
1/8 liter
biele víno
1/2 liter
vývar
1 ks
bobkový list
1 KL
celé korenie
400 g
teľací orech
4 PL
kapary
1 PL
majonéza
2 PL
citrónová šťava
4 PL
olivový olej
podľa chuti
soľ, korenie mleté, citrón na ozdobu
Postup:
1.
Mrkvu, pór a zeler pokrájame a vložíme do hrnca a zalejeme asi s 1/2 litrom vody. Pridáme víno, vývar, bobkový list, korenie celé a trochu soli. Vývar uvedieme do varu a vložíme do neho mäso, aby bolo celé ponorené.
2.
Varíme 50 minút. Potom dáme mäso vychladnúť. Žĺtky, tuniak, sardinky, 2 lyžice kapár a majonézu vložíme do mixéra a všetko najemno rozmixujeme. Pridáme šťavu z citróna a 3Pll vývaru a znovu šľaháme.
3.
Omáčku ochutíme soľou a korením. Mäso nakrájame na tenké plátky, upravíme na tanier, prelejeme omáčkou, ozdobíme kaparami a plátkami citróna.
Zdroj: https://dobruchut.aktuality.sk/recept/35158/vitello-tonnato-telacina-s-tuniakovou-omackou/