Typické talianske rezne
17. 9. 2022
Typické talianske rezne
Zdroj: gurmanka
4
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
Ingrediencie:
4 ks
kuracie prsia bez kože
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
4
parmská šunka
100 g
parmezán
800 ml
kurací vývar
2 PL
citrónová šťava
trochu
šalvia
trochu
olej
Postup:
1.
Kuracie prsia umyjeme, osušíme, trochu vyklepeme a dochutíme soľou a korením. Na každý plátok mäsa navrstvíme plátok parmskej šunky.
2.
V panvici na rozpálenom oleji opečieme kuracie mäso aj so šunkou z oboch strán, prilejeme vývar, citrónovú šťavu a zmes privedieme k varu. Panvicu prikryjeme a mäso necháme približne 10 minút variť.
3.
Hotové kuracie prsia prenesieme na tanier, posypeme parmezánom a ozdobíme čerstvou šalviou.
Zdroj: https://dobruchut.aktuality.sk/recept/38886/typicke-talianske-rezne/