Ribollita - toskánska fazuľová polievka
17. 9. 2022
Ribollita - toskánska fazuľová polievka
Zdroj: najkucharka
4
porcie
nízka
náročnosť
Ingrediencie:
200 g
sušená biela fazuľa
1 ks
cibuľa
2 ks
cesnakové strúčiky
2 ks
mrkva
2 ks
zeler
1 ks
pór
1 ks
červené feferónka
1 štipka
rozmarín
1/2 zväzok
tymian
40 g
parmezán
8 PL
olivový olej
1/2 liter
vývar
podľa chuti
soľ, korenie mleté
Postup:
1.
Fazuľu precedíme. Olej rozohrejeme a necháme na ňom osmažiť pokrájanú mrkvu, zeler a pór asi 10 minút. 4 Pl lyžice zeleniny vyberieme a dáme na bok.
2.
Do hrnca pridáme fazuľu, vývar, zalejeme a vmiešame feferónku a rozmarín. Polievku varíme hodinu a pol. 6 lyžíc oleja zmiešame s cesnakom, tymiánom a trochou korenia. Asi polovicu polievky rozmixujeme. Pyré a zeleninu, ktorú sme dali stranou opäť pridáme do hrnca.
3.
Polievku uvedieme do varu a pridáme trochu vývaru. Polovicu koreneného oleja vmiešame do polievky a dochutíme soľou a korením.
Zdroj: https://dobruchut.aktuality.sk/recept/35160/ribollita-toskanska-fazulova-polievka/