Králik na víne
17. 9. 2022
Králik na víne
Zdroj: muz_s_vareskou
stredná
náročnosť
Ingrediencie:
1 ks
králik
500 ml
biele víno
250 g
šampiňóny
200 g
slanina
4 ks
cibuľa
2 PL
maslo
3 ks
mrkva
4 strúčiky
cesnak
mleté čierne korenie
nové korenie
soľ
Postup:
1.
Mäso odblaníme, pokrájame a deň pred prípravou vložíme do nádoby, pridáme pokrájanú cibuľu, mrkvu, cesnak a koreniny, prilejeme víno a necháme na chladnom mieste marinovať.
2.
Na druhý deň mäso vybetieme a osušíme. Na kocky nakrájame slaninu a opražíme ju na na polovici masla, pridáme kúsky králika a prudko opečieme. Mäso podlejeme marinádou aj so zeleninou, prikryjeme a dáme dusiť do vyhriatej rúry, ak je to potrebné budeme mäso podlievať.
3.
Približne po hodine a pol, keď je mäso mäkké vyberieme ho a odložíme na teplé miesto. Prepasírujeme šťavu a vložíme do nej plátky šampiňónov, ktoré sme opražili na zvyšku masla. Ešte chvíľku povaríme a jednotlivé porcie prelejeme.
Zdroj: https://dobruchut.aktuality.sk/recept/12998/kralik-na-vine/