Calamari ripieni - plnené chobotnice
17. 9. 2022
Calamari ripieni - plnené chobotnice
Zdroj: najkucharka
4
porcie
nízka
náročnosť
Ingrediencie:
1 kg
telá chobotnice
2 ks
cesnakové strúčiky
4 ks
sardelový rez v oleji
1 zväzok
petržlenová vňať
1 ks
žemľa
4 PL
olivový olej
1 PL
citrónová šťava
podľa chuti
plátky citrónu na ozdobu, listy šalátu, soľ, mleté korenie
Postup:
1.
Žemľu namočíme do vody. 200 g chobotníc nakrájame na kúsky. Žemľu vytlačíme a nahrubo zomelieme. Žemľu, na kúsky nakrájané chobotnice, sardinky a vňať rozmixujeme. Do hmoty pridáme cesnak.
2.
Vmiešame 2 pl oleja, citrónovú šťavu trochu soli a korenia. Hmotou naplníme telá chobotníc, otvor uzavrieme špáratkom. Chobotnice potrieme olejom, osolíme, okoreníme a rozložíme na rošt.
3.
Chobotnice grilujeme v rúre 20 minút. Po 10 minútach ich otočíme. Uložíme na šalátové listy a ozdobíme plátkami citróna.
Zdroj: https://dobruchut.aktuality.sk/recept/35692/calamari-ripieni-plnene-chobotnice/