Niceský šalát
Suroviny:
- 4 stredné zemiaky (varný typ A)
- 100 g listového šalátu
- 200 g zelenej fazuľky
- 1 menšia červená cibuľa
- 2 rajčiny
- 30 g čiernych olív
- kvalitný tuniak v oleji
- sardelky
- 2 vajcia
- soľ
Na zálievku:
1 PL bieleho vínneho octu
1 PL citrónovej šťavy
6 PL panenského olivového oleja
čerstvo namleté čierne korenie
Postup:
1. Zemiaky uvaríme v šupke, po vychladnutí ošúpeme a podľa veľkosti buď nakrájame na kúsky, alebo necháme v celku.
2. Vajcia uvaríme natvrdo, po vychladnutí ošúpeme a nakrájame na štvrtiny.
3. Fazuľkové struky uvaríme domäkka a necháme vychladnúť.
4. Listový šalát umyjeme, osušíme a zmiešame s cibuľou nakrájanou na polkolieska, rajčinami, olivami, zemiakmi a fazuľkou. Osolíme.
5. Tuniaka a sardely zlejeme a pridáme ich do šalátu spolu s vajíčkami.
6. Pripravíme zálievku a pokvapkáme ňou celý šalát.
Zdroj : https://zena.sme.sk/c/20869825/nicesky-salat.html