Letný karelábový šalát
29. 8. 2022
Letný karelábový šalát
Zdroj: Ingova
4
porcie
16
minút
nízka
náročnosť
Ingrediencie:
300 g
kareláb
100 g
červených redkvičiek
2 ks
vajec natvrdo
1 ks
mladá cibuľka
3 PL
extra panenský olivový olej
2 PL
citrónová šťava alebo ocot
soľ, čierne korenie
listy šalátu ľadového
Postup:
1.
Dáme variť vodu so soľou, Do vriacej vody dáme kaleráb na jednu minútu. Scedíme. Vajcia uvaríme na tvrdo. Všetko necháme vychladiť.
Zdroj: Ingova
2.
Scedíme. Vajcia uvaríme na tvrdo. Všetko necháme vychladiť.
Zdroj: Ingova
3.
Redkvičky nakrájame na plátky
Zdroj: Ingova
4.
Cibuľku tiež nakrájame.
Zdroj: Ingova
5.
Všetku zeleninu zmiešame.Olej, citronovú šťavu, soľ a čierne korenie prešlaháme a polejeme ním šalát.Na listy šalátu dáme šalát a pokrájané na štvrtky vajíčka. Podávame s chlebom, alebo pečivom či sucharom.
Zdroj: Ingova