CVIKLOVÝ ŠALÁT S OPEČENOU ŠALVIOU
30. 8. 2022
Niečo dobré k mäsu? Na prílohe si dajte záležať
CVIKLOVÝ ŠALÁT S OPEČENOU ŠALVIOU
4 PORCIE, PRÍPRAVA 25 MINÚT
SUROVINY:
- 250 g slovenskej ryže
- 5 lyžíc olivového oleja
- 1 lyžica medu
- 1 lyžica sherry octu
- 200 g cvikly (predvarené, vákuovo balené)
- 200 g fety
- lístky šalvie
- 100 g poľného šalátu
- 100 g šalátových listov
- 1 citrón
- soľ, mleté čierne korenie
POSTUP:
- Cestoviny uvarte v osolenej vode podľa návodu na obale. Sceďte, krátko opláchnite, nechajte mierne vychladnúť, zamiešajte s 2 lyžicami olivového oleja, medom a octom. Dochuťte soľou, korením a odložte.
- Cviklu nakrájajte na menšie kúsky. Fetu pomrvte. Listy šalvie opláchnite a osušte. Opečte ich v panvici na 1 lyžici olivového oleja. Vyberte a na kuchynskej papierovej utierke zbavte oleja.
- Poľný šalát a listy šalátu opláchnite a dobre osušte. Listy šalátu, cestoviny, cviklu, fetu a šalviu dajte na taniere. Dochuťte korením, zvyškom olivového oleja a medom. Citrón nakrájajte na tenké plátky a podávajte so šalátom.
Zdroj: https://dobrejedlo.pluska.sk/tipy/nieco-dobre-masu-prilohe-dajte-zalezat/3