Vareniky s kančím mäsom
18. 9. 2022
Vareniky s kančím mäsom
Zdroj: najkucharka
stredná
náročnosť
Ingrediencie:
Cesto:
2 ks
vajce
125 ml
voda
250 g
hladká múka
soľ
múka
Plnka:
300 g
diviačie mäso
300 g
bravčová krkovička
100 ml
smotana
2 PL
maslo
1 ks
cibuľa
1 KL
hladká múka
mleté nové korenie
petržlenová vňať
muškátový orech
mleté čierne korenie
soľ
Ďalej
maslo
kyslá smotana
Postup:
1.
Plnka: Nahrubo zomelieme bravčové a diviačie mäso. Pokrájanú cibuľu speníme na rozohriatom masle, pridáme mäso a za stáleho miešania opražíme. Ak vzniknú hrudky roztlačíme ich vidličkou. Osolíme, okoreníme a ochutíme postrúhaným muškátovým orieškom. Pridáme ešte nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať a ešte chvíľku poopekáme.
2.
Hladkou múkou poprašíme mäso, premiešame a prilejeme smotanu. Za občasného miešania pomaly dusíme približne 20 minút. Plnku necháme čiastočne vychladnúť.
3.
Múku preosejeme na dosku, urobíme jamku a pridáme do nej vajcia, soľ, vodu a vypracujeme hladké a trošku mäkšie cesto ako na rezance. Cesto vyvaľkáme na tenko a vykrojíme z neho kolieska, ktoré budú mať priemer asi 6 cm.
4.
Trošku plnky dáme na každé koliesko a okraje potrieme vodou, cesto dobre prehneme a okraje popritláčame vidličkou.
5.
Do vriacej posolenej vody dáme vareniky a budeme ich variť pomaly približne 8 minút. Následne ich precedíme, necháme ich odkvapkať a vložíme ich do misky s maslom. Servírujeme s kyslou smotanou.
Zdroj: https://dobruchut.aktuality.sk/recept/12763/vareniky-s-kancim-masom/