Soľanka
18. 9. 2022
Soľanka
Zdroj: muz_s_vareskou
nízka
náročnosť
Ingrediencie:
100 g
čierne olivy
150 g
kapusta
2 ks
cibuľa
2 PL
hladká múka
2 PL
olej
3 ks
hríby
3 ks
nakladané uhorky
1,5 litre
rybací vývar
400 g
ryba
1 PL
paradajkový pretlak
soľ
mleté čierne korenie
citrónová šťava
kyslá smotana
petržlenová vňať
Postup:
1.
Nakrájanú cibuľu opražíme na oleji a poprašíme ju múkou a zalejeme vývarom, ktorý je vlažný. Necháme zovrieť a následne znížime teplotu. Po 15 minútach pridáme nakrájané olivy bez kôstky, uhorky, kapustu, huby, paradajkový pretlak, posolíme a okoreníme.
2.
Do polievky po 10 minútach vložíme vykostené rybacie mäso (tuniak, zubáč, jeseter). Varíme 15 minút. Pridáme citrónovú šťavu a petržlenovú vňať. Zvlášť budeme podávať kyslú smotanu.
Zdroj: https://dobruchut.aktuality.sk/recept/10472/solanka/