Šašlík
18. 9. 2022
Šašlík
Zdroj: receptarka
nízka
náročnosť
Ingrediencie:
500 g
baranie mäso
2 ks
cibuľa
200 g
slanina
1/2 dl
olej
1 PL
ocot
2 PL
roztopené maslo
mleté čierne korenie
soľ
mäta
petržlenová vňať
Postup:
1.
Na malé tenké rezne pokrájame mäso a naložíme na niekoľko hodín do zmesi octu, oleja, korenia, soli, posekanej petržlenovej vňate, mäty a cibule pokrájanej na kolieska. Pred prípravou necháme mäso trochu odkvapkať a napichujeme ho striedavo na ihlu s plátkami slaniny a kolieskami cibule. Všetko potrieme roztopeným maslom a rýchlo opečieme na otvorenom ohni alebo rošte zo všetkých strán.
2.
Servírujeme horúce s uvarenou ryžou.
https://dobruchut.aktuality.sk/recept/31182/saslik/