Ruské peľmene
18. 9. 2022
Ruské pelmene
Zdroj: najkucharka
stredná
náročnosť
Ingrediencie:
Cesto
3 ks
vajce
100 ml
voda
350 g
hladká múka
Plnka
250 g
bravčové mäso mleté
250 g
hovädzie mäso mleté
100 ml
voda
3 strúčiky
cesnak
2 ks
cibuľa
mleté čierne korenie
soľ
petržlenová vňať
muškátový kvet
saturejka
ligurček
Ďalej
2 PL
maslo
200 ml
kyslá smotana
sladká mletá paprika
soľ
Postup:
1.
Cesto: Rozšľahané vajcia dáme do preosiatej múky a postupne prilievame vodu. Vypracujeme hladké a pružné cesto, ktoré by nemalo byť príliš tvrdé, ani sa nesmie lepiť na ruky či dosku. Podľa potreby pridávame múku alebo vodu. Cesto necháme odpočívať pod utierkou minimálne pol hodinu.
2.
Cesto vyvaľkáme a formičkou povykrajujeme kolieska s priemerom približne 4 cm.
3.
Nadrobno pokrájanú cibuľu pridáme k mäsu, prelisovaný cesnak, okoreníme, osolíme a ochutíme ostatnými koreninami a pokrájanými čerstvými bylinkami. Na záver prilejeme vodu a dôkladne premiešame. Takto pripravenú plnku odložíme aspoň na pol hodinu na chladné miesto.
4.
Do stredu vykrojeného kolieska položíme guľku plnky, okraje potrieme studenou vodou a zlepíme. Pelmene spojíme to tvaru batôškov.
5.
Do vriacej posolenej vody vložíme pelmene a pomaly ich budeme variť približne 5 - 6 minút, až kým nevyplávajú na povrch. Precedíme ich a necháme odkvapkať. Servírujeme pokvapkané maslom, smotanou a ozdobíme mletou paprikou.
Zdroj: https://dobruchut.aktuality.sk/recept/12762/ruske-pelmene/