Polievka z kapra na ruský spôsob
Polievka z kapra na ruský spôsob
šéfkuchár a spolumajiteľ Diva Restaurant pri synagóge v Trenčíne, 27. decembra 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
príprava
tepelná úprava
Suroviny:
1 ks | |
300 g (mrkva, zeler, petržlen) | |
100 g | |
150 g | |
na krutóny | |
Postup:
- 1
Na oleji opražíme očistenú pokrájanú koreňovú zeleninu a cibuľu. Pridáme korenie, cesnak, potom kosti, hlavu a chvost z kapra, zalejeme vodou a varíme.
- 2
Pridáme očistené pokrájané zemiaky, keď sú zemiaky a zelenina mäkké, vytiahneme kosti, hlavu a chvost a všetko rozmixujeme. Polievku dochutíme soľou a citrónom.
- 3
Kúsky kapra ugrilujeme. Pečivo pokrájame na kocky a opečieme dozlatista. Polievku podávame s grilovanými kúskami kapra a krutónmi.
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/polievka-z-kapra-na-rusky-sposob-/66212-recept.html