Kvas z červenej repy
Ruský recept na všetky choroby: Lieči krvný tlak, pečeň, obličky aj črevá
Rôzne druhy kvasov sú neoddeliteľnou súčasťou ruskej ľudovej medicíny. Kvasy totiž obsahujú látky, ktoré aktivujú funkcie pečene, obličiek a čriev.
Vyrábajú sa tak, že skvasíte rôzne druhy potravín. V našich zemepisných končinách je typickým príkladom kyslá kapusta, bežný jogurt alebo kefír, čo je v podstate skvasené mlieko.
Tento článok svoju pozornosť upriami na červenú repu (cviklu), ktorá sama o sebe je extrémne zdravá zelenina. Jej čerstvá šťava sa používa napríklad pri liečbe leukémie.
Ak však červenú repu skvasíte, jej blahodárne účinky na zdravie sa ešte viac znásobia.
Zdravotné účinky kvasu z červenej repy
Podľa viacerých medicínskych výskumov dokáže kvasená červená repa predchádzať rozvoju zhubných druhov rakoviny, vyčistiť a zregenerovať pečeň či odstrániť z celého tela jedovaté a odpadové látky.
Okrem toho uvoľňuje zápchu a rieši veľa ďalších zdravotných problémov týkajúcich sa zažívacieho traktu, čriev a trávenia.
Ruská ľudová medicína považuje kvas z červenej repy za najlepší prírodný prostriedok na artériosklerózu (kôrnatenie ciev) a tiež na vysoký krvný tlak. Ten dokáže znormalizovať na veľmi dlhú dobu aj po ukončení jeho užívania.
Nesmierne vhodný je aj na detoxikáciu a regeneráciu organizmu po agresívnych chemoterapiách.
Príprava tohto kvasu je extrémne jednoduchá. Na výrobu budete potrebovať len bežné, lacné a ľahko dostupné suroviny.
Ingrediencie:
Na kvas z červenej repy potrebujete:
- veľké zaváraninové sklo alebo džbán s objemom 3 litre
- viečko s dierkami alebo gázu na uzavretie
- 700 gramov červenej repy
- 2 polievkové lyžice múky alebo 2 kúsky staršieho ražného či tmavého chleba
- 200 gramov cukru (biely alebo hnedý, nie však med, lebo ten kvasenie brzdí)
- 100 gramov hrozienok
Príprava:
1. Vezmite čerstvo umytú červenú repu, ošúpte ju, nakrájajte na malé kocky alebo tenké plátky a vložte ju do džbánu.
2. Pridajte hrozienka, múku a cukor.
3. Zalejte to prevarenou, no už vychladenou vodou a všetko dobre zamiešajte (niektorí ľudia ešte pridajú vodu z kyslej kapusty alebo kombuchy, aby podporili kvasenie).
4. Uzavrite nádobu vrchnákom s dierkami alebo gázou (aby kvas mohol dýchať) a nechajte ho stáť doma na teplom mieste 6 až 7 dní.
5. Každý deň obsah 2 krát premiešajte a prípadne odoberte z povrchu penu, ak sa vytvorila.
6. Po týždni nálev preceďte cez čistú gázu a kvas z červenej repy máte hotový. Zbytok môžete vyhodiť do koša.
Chuť kvasu bude jemne kyslá, slaná a zemitá. Pre telo je však extrémne zdravý a okrem toho na krv má alkalizujúci, čiže zásaditý účinok.
Užívanie
Užívajte 3 až 4 polievkové lyžice kvasu 3 krát denne pred jedlom. Kvas držte v chladničke.
Po dopití celého objemu budete mať za sebou prvú kúru prečistenia a regenerácie tela. Potom si dajte 3 mesiace pauzu a následne kúru znova zopakujte.
Potom opäť 3 mesiace pauza a kúru zopakujte tretí krát. Po roku bude vaša pečeň, obličky, črevá a v podstate celé telo kompletne vyčistené a zregenerované.
Pár ďalších informácií o kvase z červenej repy
Počas užívania kvasu je možné, že budete mať chvíľami miernu hnačku. Ide o to, že vaše telo sa čistí od toxínov, čo vedie k výskytu týchto dočasných prejavov detoxikácie.
Uvedenú metódu aplikujú ruskí lekári svojim pacientom pomerne často, pretože sa ukázala byť výborným prostriedkom nielen na prečistenie pečene, ale doslova celého organizmu.
Dokonca sa môže stať, že sa vám po čase vyplavia močom malé obličkové kamene, o ktorých teraz ani nemusíte vedieť.
Kontraindikácie
Kvas z červenej repy a kvasené potraviny vo všeobecnosti sa neodporúčajú ľuďom, ktorí majú väčšie problémy s obličkami, ťažkosti s trávením v akútnej fáze alebo dnu.
V týchto prípadoch je vhodné konzumáciu prediskutovať s lekárom.
Tiež buďte opatrní, ak máte nízky krvný tlak, lebo by sa vám mohol ešte viac znížiť.
Zdroj: Badatel.net