Hus na moskovský spôsob
18. 9. 2022
Hus na moskovský spôsob
Zdroj: kuchtik1
4
porcie
nízka
náročnosť
Ingrediencie:
1/2 ks
hus
soľ
1 ks
karotka
1/2 ks
petržlen
trochu
zeler
2 ks
bobkový list
6 ks
celé čierne korenie
3 ks
celé nové korenie
1 ks
cibuľa
2 PL
maslo
10 ks
čerstvé huby
1 PL
hladká múka
1 ks
šľahačka
Postup:
1.
Polku husi varíme v slanej vode spoločne s karotkou, petržlenom, zelerom, bobkovým listom, čiernym korením, novým korením a neošúpanou, na polky prekrojenou cibuľou.
2.
Medzitým na lyžici rozohriateho masla podusíme plátky húb. Na druhej lyžici masla zľahka opečieme múku a za stáleho miešania riedime vychladnutým vývarom z husi, ktorý predtým precedíme. Dobre povaríme, kým nie je omáčka hladká a hustá.
3.
Potom pridáme podusené huby, šľahačku, vykostené a koži zbavené porcie mäsa, privedieme k varu a hneď podávame. Podľa potreby okoreníme. Ako prílohu podávame zemiaky alebo knedle.
Zdroj: https://dobruchut.aktuality.sk/recept/10340/hus-na-moskovsky-sposob/