Z mäska odrežeme prípadné mastné časti a blany. Pokrájame ho na plátky a z nich potom odrezávame tenké rezančeky.
Hovädzí Stroganov
Hovädzí Stroganov
Ingrediencie:
Postup:
Obľúbená záležitosť z hovädzieho nielen na nedeľný obed.
Vo väčšom hrnci rozpálime olej, pridáme hovädzie, dobre posolíme, okoreníme a restujeme kým sa mäsko nezatiahne. Teraz ho môžeme, ale nemusíme vybrať (ja ho vyberám).
Pridáme na kocky pokrájanú cibuľu a restujeme, alebo skôr dusíme v uvoľnenej šťave z mäska.
Keď je cibuľka krásne mäkká, pridáme pretlačený cesnak, na plátky pokrájane huby a za lyžičku tymianu.
Potom všetko dusíme, kým huby nepustia šťavu a táto šťava sa neodparí. Ak sme vybrali mäsko teraz je čas vrátiť ho späť a všetko podliať vývarom tak, aby mäso nebolo celé ponorené. Odokryté dusíme, kým rezančeky hovädzieho nezmäknú. Občas premiešame, prípadne podlejeme.
Nakoniec pridáme na tenké plátky pokrájané nakladačky, a všetko zalejeme smotanami vymiešanými s troškou uhorkového nálevu.
Necháme prevariť asi päť minút, ak treba dosolíme a podávame s cestovinou alebo dusenou ryžou.
Dobrú chuť!
Zdroj: https://dobruchut.aktuality.sk/recept/74141/hovadzi-stroganov/