Brusnicová omáčka
18. 9. 2022
Brusnicová omáčka
Zdroj: muz_s_vareskou
nízka
náročnosť
Ingrediencie:
100 ml
biele víno
500 ml
voda
300 g
brusnice
2 PL
škrobová múčka
100 g
cukor
1 KL
mletá škorica
Postup:
1.
Vo vode uvaríme domäkka brusnice, precedíme a prepasírujeme a zriedime vývarom z brusníc. Trošku vývaru odložíme. Potom pridáme cukor, víno a škoricu a za občasného miešania varíme pomaly približne 25 minút.
2.
Vo zvyšnom studenom vývare rozmiešame škrobovú múčku, prilejeme do omáčky a povaríme približne 2 minúty. Môžeme ju servírovať teplú, ale aj studenú. Hodí sa k zverine.
Zdroj: https://dobruchut.aktuality.sk/recept/11814/brusnicova-omacka/