Bravčové mäso na moskovský spôsob fotorecept
Bravčové mäso na moskovský spôsob fotorecept
Foto: wendus
Tento recept pochádza z Moskvy. Prvý krát som ho chutnala na oslave narodenín mojej tety, ktorá študovala v Moskve. Veľmi mi zachutil, tak som sa ho rozhodla vyskúšať a zároveň si spraviť foto recept aby som sa mohla s Vami podeliť s touto delikatesou. :)
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny:
1 kg | |
2 ks väčšia | |
2 ks menšia | |
125 g obyčajné | |
Príloha: | |
Obloha: | |
biela | |
červená | |
Postup:
- 1
Nakrájame si mäso na tenšie pláty. Osolíme a okoreníme.
- 2
Nakrájame si nadrobno cibuľu a postrúhame syr. Alebo môžeme dať do mixéru.
- 3
Roztopíme si maslo a dáme ho do plechu.
- 4
Na roztopené maslo poukladáme nakrájané mäso.
- 5
Na mäso naukladáme cibuľu.
- 6
Mäso s cibuľou posypeme postrúhaným syrom.
- 7
Na vrh rozotrieme majonézu.
- 8
Dáme do trúby na 200 stupňov a pečieme asi 25 - 30 minút.
- 9
Nakrájame si zemiaky na kocky a uvaríme ich. Lepšie je ich robiť na pare, ale ak nemáte takú možnosť tak klasicky vo vode.
- 10
Upečené mäso rozkrájame na plechu a vyberieme von z plechu. Tak aby nám zostalo maslo s výpekom.
- 11
Do plechu, kde nám zostalo maslo s výpekom vysypeme už uvarené a zliate zemiaky. Poriadne premiešame. Zemiaky, tak dostanú novú maslovú chuť.
- 12
Obloha: Nastrúhame si hlávkovú kapustu, nakrájame reďkovku, nastrúhame uhorku šalátovou. Spravíme zálievku ( soľ, cukor, vodu, ocot). Poriadne premiešame.
- 13
Môžeme servírovať. Mäso spolu zo zemiakmi a oblohou. Dúfam, že tento recept Vám bude chutiť aj z ďalekej Moskvy. :) Dobrú chuť :)
Zdroj:
https://varecha.pravda.sk/recepty/bravcove-maso-na-moskovsky-sposob-fotorecept/58541-recept.html