Zabíjačková polievka podľa starej mamy-Mestská kapustnica
Zabíjačková polievka podľa starej mamy-Mestská kapustnica
Foto: Televízia Varecha
Bravčové mäso, klobása, kyslá kapusta a krúpy tvoria základ tejto chutnej a sýtej polievky z tradičných surovín.
príprava
tepelná úprava
Suroviny:
500 g mleté | |
500 g | |
200 g | |
1 kg | |
300 g | |
2 ks | |
400 ml | |
2-3 PL | |
podľa chuti | |
Postup:
- 1
Slaninu a cibuľu nakrájame na drobné kocky. Do hrnca dáme opražiť slaninu, pridáme nakrájanú cibuľu a restujeme dozlatista. Pridáme mleté mäso, opražíme a pridáme aj na pol kolieska nakrájanú klobásu, orestujeme.
- 2
Prisypeme nadrobno nasekaný cesnak, mletú papriku a rascu. Všetko zalejeme bujónom, podľa potreby dolejeme vodu.
- 3
Pridáme bobkový list, korenie, soľ, jačmenné krúpy a premytú nakrájanú kyslú kapustu. Varíme, kým krúpy nezmäknú.
- 4
V mlieku dobre rozmiešame hladkú múku a takto pripravenú zátrepku primiešame do polievky. Povaríme ešte aspoň 10 minút. Polievku podávame s chlebom.
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/zabijackova-polievka-podla-starej-mamy-videor/83825-recept.html