Cesnaková polievka
Rýchla cesnaková polievka, najlepšia cesnačka a zdravá. RECEPT
Cesnaková polievka, teda cesnačka je nielen výživná a zdravá, ale veľmi rýchla na prípravu. Potešte svoje zdravie skvelou polievkou z cesnaku podľa nášho receptu.
Jednoduchý recept na rýchlu cesnakovú polievku (cesnačku), výživnú a zdravú. Foto - Nela
Cesnaková polievka, teda cesnačka je nielen výživná a zdravá, ale veľmi rýchla na prípravu. Recept z kuchyne portálu Ženy v meste sa rozhodne oplatí vyskúšať. Potešte svoje zdravie skvelou polievkou z cesnaku.
Cesnaková polievka, cesnačka
- Čas prípravy: 20 minút
- Počet porcií: 4-5
Zdravá a rýchla polievka? Nech sa páči. Výborná cesnaková polievka podľa receptu kuchyne portálu Ženy v meste nielen zasýti, ale aj zahreje.
Cesnak je skutočným zázrakom pre náš organizmus. Má nielen antibakteriálne a antivírusové účinky, ale je plný dôležitých minerálov. Dlhodobo sa využíva napríklad aj v ľudovom liečiteľstve.
O tom, že v zápase proti chrípke, či nachladnutiu s ňou určite uspejete asi ani netreba rozprávať. Všetci to vieme.
V stredoeurópskej kuchyni má naozaj široké využitie, ale príprava takejto luxusnej cesnakovej polievky je zrejme naozaj jeho naintenzívnejšie využitie.
Ingrediencie na cesnakovú polievku:
- 8 strúčikov cesnaku (aj viac, podľa chuti)
- 2 polievkové lyžice masla
- 2 ks zemiakov strednej veľkosti
- 1,5 l vývar (mäsový, zeleninový, zo zemiakov)
- na dochutenie: mletá červená paprika, mleté čierne korenie, celá rasca, vegeta (nemusí byť), soľ
- vložka do polievky: strúhaný syr, opečená bagetka (krutóny, smažený hrášok), bylinky (petržlenová vnať, pažítka)
Postup receptu na cesnačku, cesnakovú polievku:
- Pripravíme si cesnak, ktorý ošúpeme a pretlačíme (nastrúhame). Množstvo záleží na každom individuálne, záleží ako ho znášame. Necháme trošku postáť, aby sa uvoľnila chuť a živiny.
- Zemiaky očistíme, umyjeme a nastrúhame na strúhadle (ako na jablká). Môžeme ich nakrájať aj na kocky. Zemiaky polievku zahustia. Ak chceme iba cesnakový vývar, zemiaky vynecháme.
- Maslo zohrejeme a pridáme cesnak. Opražíme, aby zavoňal. Pozor, aby sa nepripálil. Pridáme zemiaky. Premiešame. Zasypeme červenou paprikou, rascou, korením. Trošku opražíme.
- Zalejeme vývarom (vodou). Varíme do zmäknutia a dochutíme podľa potreby. Pečivo opečieme na olivovom oleji. Polievku podávame horúcu so strúhaným syrom, opečeným pečivom a bylinkami.
Tip na záver: Chcete ešte intenzívnejšiu chuť cesnakovej polievky? Pridajte roztlačený (nastrúhaný) cesnak priamo do taniera pred podávaním. Len pozor na ten zdravý dych.
Zdroj: https://www.zenyvmeste.sk/rychla-cesnakova-polievka-cesnacka-vyzivna--a-zdrava-jednoduchy-recept