Pikantná Kapustnica od babičky
28. 8. 2022
Pikantná KAPUSTNICA od babičky: Takúto ste nejedli ani na Vianoce!
Akú kapustnicu varíte cez sviatky vy?
90 min.
- porcie: 5
- Stredná
Suroviny
Potrebujeme:
-
2 ksväčšie cibule
-
500 gbravčového mäsa (pliecko, krkovička)
-
2 ksstrúčiky cesnaku
-
1 štipkamuškátového orieška
-
1 ksa pol lyžice mletej sladkej červenej papriky
-
100 gsušených dubákov (alebo suchohríbov)
-
1 kgkvasenej kapusty
-
2 ksbobkové listy
-
2 ksnožičky suchej čabianskej klobásy
-
2,5 lmäsového vývaru
-
1 ksmalá čili paprička
-
1 kssoľ, mleté čierne korenie
-
1 lyžicabravčovej masti
-
1 kschlieb ako príloha
Postup:
1. krok
Vo väčšom hrnci rozohrejte masť a opečte na nej očistenú a nakrájanú cibuľu. Pridajte umyté mäso nakrájané na kocky, prelisovaný cesnak, štipku muškátového orieška a na miernom ohni duste prikryté asi 30 minút, kým mäso nezmäkne.
2. krok
Ochuťte mletou paprikou a pridajte vopred namočené huby. Aspoň 10 minút opekajte, potom pridajte kapustu, bobkový list, nakrájanú klobásu a zalejte horúcim vývarom. Premiešajte a varte ešte 20-30 minút. Tesne pred dovarením pridajte nakrájanú dužinu čili papričky podľa chuti. Servírujte s čerstvým chlebom.