Kyseľ
29. 8. 2022
Kyseľ
Zdroj: kuchtik1
nízka
náročnosť
Ingrediencie:
1000 g
baranie mäso
20 g
sušené huby
1 strúčik
cesnak
1 ks
cibuľa
2 ks
klobása
250 g
kyslá kapusta
100 g
sušené slivky
trochu
citrónová kôra
1 PL
hladká múka
trochu
maslo
trochu
mletá červená paprika
podľa chuti
soľ
podľa chuti
citrónová šťava
1/2 KL
cukor
Postup:
1.
Baraninu vložíme do vlažnej vody, pridáme umyté huby, cibuľu pokrájanú nadrobno, posekaný cesnak a varíme 1 až 1,5 h. Potom pridáme umyté klobásy a kapustu. Po pol hodine varenia vyberieme uvarené klobásy aj s mäsom, ak je, samozrejme, už mäkké.
2.
Slivky umyjeme a uvaríme v troche vody s kúskom citrónovej kôry. Uvarené aj s vodou vlejeme do polievky.
3.
Z múky a masla a mletej červenej papriky pripravíme svetlú zápražku, ktorou zahustíme polievku tak, aby bola ako veľmi riadka omáčka.
4.
Podľa chuti osolíme a okyslíme citrónovou šťavou a zjemníme cukrom.
Zdroj: https://dobruchut.aktuality.sk/recept/36888/kysel/