Kapustnica s fazuľou a údeným kolenom
28. 8. 2022
KAPUSTNICA s fazuľkou a údeným kolenom: Štedrý tip, nad ktorým určite porozmýšľajte
Údené mäso jej dodá sviatočnú vôňu.
- 125 min.
- porcie: 5
- Stredná
Suroviny
Potrebujeme:
-
200 gbielej fazule
-
1 ksúdené bravčové koleno
-
1 ksza hrsť sušených húb
-
1 kgkvasenej kapusty
-
1 ksväčšia mäkká domáca klobása
-
1 kskopcovitá lyžička sladkej mletej červenej papriky
-
1 kszarovnaná lyžička štipľavej červenej papriky
-
1 ksligurček alebo tymian
-
100 mlsmotany na šľahanie
-
1 kssoľ, mleté biele korenie
Postup:
1. krok
Fazuľu zalejte studenou vodou a nechajte ju postáť cez noc. Údené koleno dobre umyte vlažnou vodou a dajte variť do hrnca so studenou vodou. Pridajte aj scedenú fazuľu.
2. krok
Keď je mäso polomäkké, pridajte vyžmýkanú kapustu, klobásu, opláchnuté huby, obe mleté papriky, soľ, korenie a varte asi 30 minút. Koleno je uvarené vtedy, keď sa mäso oddeľuje od kosti. Skontrolujte aj fazuľu, či je dostatočne uvarená.
3. krok
Koleno vyberte z kapustnice a oberte mäso. Pokrájajte ho alebo natrhajte na menšie kusy. Klobásu tiež pokrájajte na kolieska a s kolenom vráťte do kapustnice. Tesne pred dovarením ešte pridajte nasekaný ligurček alebo tymian a smotanu. Nechajte zovrieť a odstavte. Môžete servírovať.