Hubová kapustnica s klobáskou
Hubová kapustnica s klobáskou
Jednoduchá tradičná kapustnica, ktorú nikdy nevaríme dosť často.
Zdroj: iStockphoto
Ingrediencie:
-
1 ksbravčová kosť
-
200 gúdená krkovička
-
2 PLrastlinný olej
-
100 goravská slanina
-
1 kscibuľa
-
1 PLsladká mletá paprika
-
500 gkyslá kapusta
-
1 hrsťsušené huby
-
1 ksgazdovská klobása
-
1 kspapriková klobása
-
4 strúčikycesnak
-
soľ, celé čierne korenie, bobkový list
Postup:
-
1
Bravčovú kosť a údenú krkovičku vložíme do hrnca spolu s bobkovými listami (2ks), guličkami korenia (5ks) a zakryté varíme zhruba dve hodinky. Počas varenia zbierame z povrchu vývaru vyvarenú bielkovinu. Vývar scedíme. Mäsko oberieme od kosti a spolu s krkovičkou pokrájame na kocky.
-
2
Medzitým si namočíme huby aspoň na hodinku.
-
3
Vo väčšom hrnci rozpálime olej, pridáme na kocky nakrájanú slaninku a cibuľku a spolu restujeme do zlatova. Zaprášime mletou paprikou a dobre premiešame. Pridáme prepláchnutú kyslú kapustu a zalejeme dostatočným množstvom vývaru, prípadne pridáme aj vodu.
-
4
Keď kapustnica vrie pridáme namočené huby, obe klobásky (v celku) a všetko spolu prikryté varíme na miernom ohni asi hodinku. Pár minút pre koncom varenia pridáme pretlačený cesnak, ochutnáme a prípadne dosolíme či okoreníme.
-
5
Podávame s kúskami mäska, kolieskami klobásky a chrumkavým chlebíkom.
Zdroj: https://recepty.aktuality.sk/recept/7313/hubova-kapustnica-s-klobaskou/