Boršč s kuracím mäsom-alebo mix mäsom
Boršč (Борщ)
Suroviny:
kto | |
koľko | |
zje | |
1 červena | |
2 | |
1 | |
2 | |
1 lyžica | |
5-6 zrniečok | |
2 | |
1 kavova lyž. | |
1 menšia hlavka | |
2 stručiky | |
250 ml | |
200 ml |
Postup:
- 1
Do väčšieho hrnca si dame variť mäsko.Pridame soľ,čierne korenie,bobkovy list.Keď mäsko bude polomäkke pridame na kocky pokrajane zemiaky.
- 2
Na hlbšej panvici spenime na drobno pokrajanu cibuľku a popražime ju do zlatista.Pridame k nej nastruhanu cvikľu,mrkvu a petržlen.Polejeme to lyžicou octu (robim to kôli tomu aby cvikla nestratila farbu,aby ten boršč nebol žlty no a samozrejme doda to tomu vybornu chuť) a pridame paradajkovy pretlak.Chviľu to podusime a spolu z na rezance nakrajanou kapustou pridame do hrnca :)
- 3
Keď všetko bude mäkučke a uvarene posypeme bošč troškou majoranu a pridame roztlačeny cesnak.Ešte chviľku prevarime a podavame z kyslou smotankou a chlebikom. Mňam :D DOBRU CHUŤ
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/borsc-/13262-recept.html