Zarobíme si kvások z droždia a vody, počkáme 15 min kým nakvasí a pridáme múku, soľ, cukor a olivový olej, premiešame aby vzniklo hladké cesto, necháme 1,5 hod kysnúť, prípadne ho po 1h dáme do chladničky a požijeme do 4 dní.
Tuniaková pizza
Tuniaková pizza
Ingrediencie:
Postup:
Skvelá večera, prípadne na pohostenie návštevy, alebo kedykoľvek. Pizzu si môžeme pripraviť aj z kvásku. Z uvedeného množstva upečieme 4 pizze.
Pripravíme si pomodoro: pasírované paradajky zmiešame so štipkou soli, lyžičkou oliv. oleja, pretlačíme 2 strúčiky cesnaku a ochutíme oreganom.
Z cesta si vytvarujeme 4 bochníky a ručne vytvarujeme kruhový tvar a položíme na plech.
Na pripravené cesto dáme pomodoro, a ukladáme tuniaka, olivy, kukuricu, pór a posypeme strúhaným syrom. Na záver posypeme bazalkou a oreganom.
Pečieme na 250 stupňov C, cca 15 min.
Zdroj: https://dobruchut.aktuality.sk/recept/73115/tuniakova-pizza/