Do misy dáme múku, soľ, rozdrobené droždie a premiešame. Pridáme olej a vlažnú vodu. Vareškou miešame, kým sa suroviny spoja a cesto sa prestane lepiť. Potom ho posypeme trochou múky, zakryjeme utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť cca 90 minút.
Špaldová celozrnná pizza
Špaldová celozrnná pizza
Ingrediencie:
Pizza cesto
Paradajkový základ:
Obloha:
Postup:
Pizza z celozrnnej špaldovej múky. Je rovnako chrumkavá aj chutná, avšak je to zdravšia verzia klasickej pizze z bielej múky...
Vykysnuté cesto vyberieme na pomúčenú dosku, rukami dôkladne premiesime, rozdelíme na 2 časti a každú sformujeme do tvaru bochníka. Každý bochník roztlačíme, natiahneme alebo rozvaľkáme na veľkosť formy na pizzu (priemer 30 cm) vystlanej papierom na pečenie.
Pizzu vo forme natrieme paradajkovým základom, posypeme strúhaným pološtiepkom a obložíme zeleninou a plátkami syra. Vrch posypeme bazalkou, navrstvíme kôpky kyslej smotany a dáme piecť do rúry vyhriatej na 230 °C.
Pečieme dochrumkava cca 8-10 minút alebo podľa svojej rúry. Dobrú chuť!
Zdroj: https://dobruchut.aktuality.sk/recept/73913/spaldova-celozrnna-pizza/