Z vlažnej vody, 1/2 ČL cukru a droždia pripravíme kvások.
Domáca šampiňónová pizza
Domáca šampiňónová pizza
Ingrediencie:
Cesto na pizzu
Paradajkový základ:
Obloha:
Postup:
Jednoduchý recept na domácu pizzu so šampiňónmi.
Múku preosejeme, pridáme soľ, olej a kvások a vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na 3 bochníky. Každý dáme do samostatnej nádoby, dobre uzatvoríme a odložíme odpočívať na noc do chladničky.
Na druhý deň si najprv pripravíme paradajkový základ a oblohu. Z paradajkového pretlaku, pretlačeného cesnaku, soli a oregána si pripravíme pastu, ktorou budeme natierať cesto.
Na obloženie použijeme plátky šunky, strúhaný parmezán, na plátky nakrájané šampiňóny, na prúžky nakrájanú mozzarellu, na kolieska nakrájané olivy a cherry paradajky prekrojené na polovičky.
Každý diel odpočinutého cesta roztiahneme na obdĺžnikový plech alebo do okrúhlej formy na pizzu vyloženej papierom na pečenie. Cesto musí byť tenké, okraje necháme trochu vyššie.
Na cesto natrieme paradajkovú pastu, okraje na šírku cca 1 cm necháme voľné, potrieme ich olejom vymiešaným s pretlačeným cesnakom a soľou.
Pripravené cesto posypeme strúhaným parmezánom, aby sa obloha nekĺzala a obložíme šunkou, hubami, olivami a cherry paradajkami. Osolíme a ochutíme sušenou bazalkou.
Rúru prehrejeme min. na 230 °C a pizzu pečieme cca 10 minút, aby bolo cesto chrumkavé. Pred koncom pečenia plech z rúry vyberieme, naložíme nakrájanú mozzarellu a dopečieme, kým sa neroztopí.
Čas prípravy nezahrňuje čas odpočívania cesta v chlade. Dobrú chuť!
Zdroj: https://dobruchut.aktuality.sk/recept/72385/domaca-sampinonova-pizza/