Z vlažnej vody, cukru a droždia necháme vykysnúť kvások.
Domáca pikantná pizza s klobásou a mozzarellou
Domáca, pikantná pizza s klobásou a mozzarellou
Ingrediencie:
Pizzové cesto
Paradajkový základ:
Obloha:
Postup:
Z múky, soli, oleja a kvásku vymiesime cesto, ktoré necháme pod utierkou kysnúť asi 30 minút.
Po vykysnutí cesto rozdelíme na 3 bochníky, na papieri na pečenie každý vyvaľkáme a preložíme do formy na pizzu. Okraje pizze potrieme olejom s prepasírovaným cesnakom.
Z paradajkového pretlaku, pretlačeného cesnaku, soli, čierneho a čili korenia, bazalky a oregána si pripravíme pastu, ktorou cesto natrieme, potom obložíme paprikou, cherry paradajkami, slaninou, klobásou, mozzarelou a posypeme bazalkou. Oblohu si môžete zvoliť podľa svojej chuti.
Pizzu vložíme do vyhriatej rúry na 230 °C. Pečieme cca 10 minút. Dobrú chuť!
Zdroj: https://dobruchut.aktuality.sk/recept/73083/domaca-pikantna-pizza-s-klobasou-a-mozzarellou/