Cesto na pizzu
Cesto na pizzu
Recept je na jednu veľkú pizzu.
porcia
príprava
na 250 °C
Suroviny
250 g | |
1/2 kocky (čerstvé) | |
1 ČL | |
175 ml vlažná | |
1/2 PL | |
5 g |
Postup:
- 1
Najprv pripravíme kvások. Do misky dáme trocha vlažnej vody (odlejte si z tých 175 ml), cukor a čerstvé droždie. Dobre premiešame a dáme na teplé miesto vykysnúť na cca 15 minút.
- 2
Vo veľkej miske zmiešame múku, zvyšok vlažnej vody, olivový olej, soľ a zarobený kvások. Dobre vymiešame. Ja na to používam robot tak mi to ide rýchlo ?, ale ak nemáte, tak sa možno troška narobíte, kým cesto naberie tú správnu konzistenciu. Ale treba byť trpezlivý.
- 3
Zarobené cesto necháme cca 1 hodinu kysnúť na teplom mieste. Ideálne je, ak misku zakryjete utierkou.
- 4
Vykysnuté cesto vyvaľkáme do požadovaného tvaru. Ideálna hrúbka je tak 0,5 cm. Cesto ešte pekne vybehne pri pečení, tak sa nemusíte báť, že by bolo pritenké. Ideálne je dať ako základ paradajkový pretlak s oreganom. A potom už navrch pridáme čo len chceme.
- 5 Pizzu pečieme vo vyhriatej rúra na 250 °C tak 15 minút.
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/cesto-na-pizzu/82146-recept.html