Plátky mäsa jemne vyklepeme, osolíme, posypeme mletým čiernym korením a prudko opražíme z oboch strán na panvici na rozpálenom oleji. Odložíme do tepla.
Bravčové plátky na mexickej zelenine
Bravčové plátky na mexickej zelenine
Ingrediencie:
Postup:
Výborné bravčové plátky na zelenine:))
Do výpeku pridáme trochu oleja a nadrobno pokrájanú cibuľku, ktorú opražíme dosklovita. Necháme trochu vychladnúť a pridáme mletú červenú papriku, premiešame.
Vrátime naspäť mäso, zalejeme horúcou vodou do výšky mäsa. Pridáme víno, mexickú zeleninu, po zovretí plameň znížime na minimum a udusíme domäkka. Podľa potreby podlievame horúcou vodou.
Zahustíme solamylom alebo múkou rozmiešanou v malom množstve studenej vody. Povaríme spolu asi tri minúty. Dochutíme zeleninovým dochucovadlom. Podávame so zemiakovou kašou alebo s ryžou. Dobrú chuť!
Zdroj: https://dobruchut.aktuality.sk/recept/73908/bravcove-platky-na-mexickej-zelenine/