Bouillabaisse/Bujabéza
30. 8. 2022
Bouillabaisse
Zdroj: dreamstime
4
porcie
nízka
náročnosť
Ingrediencie:
500 g
rôzne morské ryby
200 g
plody mora
2 PL
citrónová šťava
1 liter
rybací vývar
1 ks
cibuľa
1 ks
mrkva
1 ks
pór
1 ks
zeler
2 ks
paradajka
1 ks
zemiak
2 ks
cesnakové strúčiky
3 PL
olej
1 ks
bobkový list
podľa chuti
tymián, petržlenová vňať, šafrán, soľ, korenie
Postup:
1.
Ryby pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme odležať. Zeleninu nakrájame na kolieska alebo kocky. Na olej pridáme mrkvu, cibuľu, pór, zeler, cesnak a opražíme. Pridáme zemiaky, bobkový list, tymián, petržlen a zalejeme vývarom.
2.
Ryby vložíme do vývaru a povaríme. Potom pridáme paradajky, šafrán, osolíme, okoreníme. Varíme asi 10 minút a teraz prídu na rad plody mora. Krátko povaríme a podávame.
Zdroj: https://dobruchut.aktuality.sk/recept/40615/bouillabaisse/