Vegetariánske kari
Vegetariánske kari
Skvelé kari s cícerom, zemiakom a karfiolom – zasýti a prevonia celý dom.
Zdroj: iStockphoto
Ingrediencie:
-
2 PLmaslo
-
1 kscibuľa
-
1 PLčerstvo nastrúhaný zázvor
-
2 strúčikycesnak
-
2 PLparadajkový pretlak
-
2 PLkari pasta
-
2 konzervykokosové mlieko
-
4 ksväčší zemiak
-
1 kskarfiol
-
1 konzervacícer
-
soľ, limetková šťava, med, koriander
Postup:
-
1
Vo väčšom hrnci speníme na masle nadrobno nakrájanú cibuľku. Postupne pridávame a premiešavame: zázvor, pretlačený cesnak, pretlak, kari pastu a kokosové mlieko.
-
2
Do bublajúcej zmesi potom pridáme na kocky nakrájané ošúpané zemiaky, zakryjeme a na miernom ohni povaríme 15 minút. Potom pridáme na menšie ružičky rozobratý karfiol a cícer. Kari posolíme a na miernom ohni varíme zakryté ďalších 30 minút.
-
3
Nakoniec dochutíme trochou medu, osviežime limetkovou šťavou a zasypeme čerstvým koriandrom.
Zdroj: https://recepty.aktuality.sk/recept/7024/vegetarianske-kari/