Morčacie kari
Morčacie kari
Foto: lamey
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny:
2 kg | |
1 ks | |
2 strúčik | |
4 cm | |
200 ml | |
100 ml |
Postup:
- 1
Morčacie stehná som vykostila (veľmi fajn činnosť). Mäsko som nakrájala na približne rovnaké veľké kocky. V hrnci som orestovala cibuľku a k nej som dala mäso, ktoré som tiež sprudka orestovala, aby sa zatiahlo. Ochutila som ho soľou, korením, kari, rascou, prelisovaným cesnakom a nastrúhaným zázvorom. Podliala som ho trochou vývaru (alebo vody) a dusila približne 40 minút.
- 2
Keď sa tekutina trochu odparila a mäso už bolo takmer mäkké pridala som biely jogurt, ktorý chuť parádne zjemnil. Všetko spolu som nechala ešte chvíľu prevrieť.
- 3
Ako príloha je výborná ryža alebo indické placky.
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/morcacie-kari/60391-recept.html