Karí na banáne
Karí na banáne
Foto: sheenastaley
Tento recept je zvláštna zmes na spôsob "co dům dal", ktorú som si pripravila na večeru a je to tak dobré, že sa odvažujem posunúť to ďalej. Takže dúfam, že to všetci, čo chcú dobrú a rýchlu večeru a nemajú žiaden nápad, ocenia. :) Rôzne úpravy a dodatky silno odporúčam a hlavne odporúčam pridať do toho mäso, prípadne vegetariánom akúkoľvek nahrážku mäsa ktorú používajú, ja by som odporúčala sojové rezance :)
príprava
tepelná úprava
Suroviny:
2-4 strúčiky | |
alebo Solamyl na zahustenie | |
Postup:
- 1
Mrazenú zeleninu a pokrájaný banán dáme do misky. Zalejeme olejom, pretlačíme cesnak a pridáme koreniny(podľa chuti). Poriadne zamiešame.
- 2
Zmes vylejeme na panvicu a chvíľu miešame. Potom pridáme hríby(ja som použila hríby z konzervy) a znovu miešame. Následne pridáme med(cca 2-3 lyžice) a miešame až kým to nezačne trošku syčať.
- 3
Úplne nakoniec(ak je to potrebné), rozpustíme bujón vo vode a rozmiešame v ňom múku alebo solamyl. Vlejeme do zmesi, necháme prevrieť a máme hotovo. Odporúčam podávať v arabskom chlebe, ale určite to neurazí žiaden kus iného pečiva:). Dobrú chuť :)
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/kari-na-banane/42323-recept.html