Jahňacie mäso so hubovou omáčkou
25. 9. 2022
Jahňacie mäso so hubovou omáčkou
Zdroj: muz_s_vareskou
4
porcie
nízka
náročnosť
Ingrediencie:
800 g
jahňacie stehno
4 strúčiky
cesnak
1 ČL
soľ
6 PL
olivový olej
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
250 g
hliva ustricová
2 ks
zemiak
1 šálka
biele víno
1/4 liter
mäsový vývar
1 šálka
ovčí syr
1 štipka
mletý muškátový oriešok
trochu
worčestrová omáčka
2 PL
citrónová šťava
Postup:
1.
Mäso najskôr do potrieme cesnakom rozotretým so soľou a necháme odležať aspoň 2 hodiny.
2.
Potom mäso nakrájame na menšie porcie, osolíme, okoreníme a prudko opečieme na rozpálenom oleji. Uchovávame v teple.
3.
Vo výpeku opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu a pokrájané huby. Postrúhame zemiak (na zahustenie), zalejeme vínom a vývarom. Varíme asi 10 minút.
4.
Potom do omáčky dosypeme postrúhaný syr, osolíme, okoreníme, pridáme muškátový oriešok, worčester, citrónovú šťavu.
5.
Porcie mäsa uložíme na tanier a zalejeme omáčkou. Vhodnou prílohou sú zemiaky.
Zdroj: https://dobruchut.aktuality.sk/recept/17917/jahnacie-maso-so-hubovou-omackou/