Hríby si umyjeme, očistíme a nakrájame na malinké kúsky. (Môžme použiť aj mrazené huby)
Hubová praženica
29. 8. 2022
Hríbová praženica
4
porcie
20
minút
nízka
náročnosť
Ingrediencie:
4 ks
vajce
10 ks
hríby
2 PL
maslo
1 stonka
petržlenová vňť
1 ks
cibuľa
ks
soľ
ks
mleté čierne korenie
ks
majoránka
Postup:
Po príchode z lesa nikdy nechýba voňavá hubová praženica.
1.
2.
Na masle si opražíme najemno nakrájanú cibuľku. Pridáme nakrájané hríby a môžme trocha osoliť. Huby pustia vodu, necháme ich podusiť. Keď sa voda odparí, pridáme vajíčka a miešame.
3.
Dochutíme soľou, čiernym korením a majoránkou. Pred koncom pridáme nasekanú petržlenovú vňať. Podávame s chlebom.
Zdroj:https://dobruchut.aktuality.sk/recept/69549/hribova-prazenica/