Mäso, ktoré chutí nie len oku ale aj hosťom.
Hovädzie na hubách so špenátovými haluškami
Hovädzie na hubách so špenátovými haluškami
Čas prípravy |
1 hod
|
---|---|
Čas varenia / pečenia |
1 hod
|
Celkový čas |
2 hod
|
Ingrediencie:
500 | gramov | hovädzia roštenka |
1 | kus | cibuľa |
olej | ||
soľ | ||
korenie | ||
mletá červená paprika | ||
200 | gramov | hubz |
150 | gramov | hrášok |
1 | deciliter | červené víno |
Halušky: | ||
300 | gramov | hladká múka |
1 | kus | vajce |
100 | gramov | špenátový pretlak |
soľ | ||
voda |
Inštrukcie:
Recept na mäso:
Na oleji speníme cibuľku, pridáme narezané mäso, osolíme okoreníme opaprikujeme a restujeme.
Podlejeme vínom, pridáme huby, hrášok a restujeme do mäkka.
Recept na halušky:
Múku soľ, vajíčko a špenát. Podľa potreby pridáme vodu aby cesto bolo tak akurát na halušky. Cesto hádžeme do vriacej slanej vodu. Ak halušky vyplávajú tak ich scedíme.
Zdroj: https://nanicmama.sme.sk/hlavne-jedla/hovadzie-na-sampionoch-so-spenatovymi-haluskami