FOTORECEPT: Bravčová krkovička na hubách
25. 9. 2022
FOTORECEPT: Bravčová krkovička na hubách
Zdroj: vacica
4
porcie
nízka
náročnosť
Ingrediencie:
50 g
sušené hríby
700 g
bravčová krkovička
4 ks
cibuľa
8 strúčikov
cesnak
olivový olej
soľ
2 KL
vegeta
1 KL
bazalka
1 KL
hríbové korenie
celé čierne korenie
Postup:
1.
Hríby namočíme na pár hodín do vody, aby zmäkli.
Zdroj: vacica
2.
Najprv si urobíme zmes na potretie krkovičky: Polovicu hríbov nasekáme na drobno a dáme do misy. Potom pridáme 4 strúčiky cesnaku, 1KL bazalky, 1KL hríbového korenia, 2KL vegety a 2PL olivového oleja.
Zdroj: vacica
Zdroj: vacica
Zdroj: vacica
Zdroj: vacica
3.
Poriadne premiešame a potrieme touto zmesou krkovičku, ktorú sme si poukladali do zapekacej misy (nezabudnime ju potrieť olivovým olejom).
Zdroj: vacica
Zdroj: vacica
4.
4 malé cibule a 3 cesnaky očistíme a rozkrojíme na štvrtinky.
Zdroj: vacica
Zdroj: vacica
5.
Vložíme ku krkovičke, podlejeme 200 ml vody a na záver pridáme 10 ks celého korenia. Zakryté pečieme pri 180-200 stupňoch 1,5 hodiny.
Zdroj: vacica
6.
Po hodine a pol mäsko vyberieme a výpek, ktorý nám zostal, prelejeme na panvicu.
Zdroj: vacica
7.
Pridáme zvyšné hríby, premiešame a necháme zovrieť. Na jemnom ohni podusíme cca 5 minút a podľa chuti dosolíme. Omáčka je hotová!
Zdroj: vacica
8.
Ako prílohu k tejto dobrôtke odporúčam ryžu alebo opekané zemiaky :)
Zdroj: vacica
9.
Dobrú chuť!
Zdroj: https://dobruchut.aktuality.sk/recept/25351/fotorecept-bravcova-krkovicka-na-hubach/