Rizoto s lososom a feniklom
27. 8. 2022
Lahodné krémové rizoto s lososom a feniklom
Milovníci feniklu pozor, túto skvelú zeleninu som skombinovala s lososom a vytvorila jedno chutné, krémové rizoto na zdravší spôsob. V recepte som použila naturálnu ryžu miesto klasickej arborio. Výslednej chuti to neuškodí, len príprava trvá trošku dlhšie. No, keď hotové rizoto ochutnáš, zamiluješ sa.
Doba prípravy: 40 min
Doba prípravy: 40 min
Čo budeme potrebovať na 6 porcií?
- 1 cibuľu
- 2 lyžice kvalitného masla (cca 20 g)
- 250 g ryže natural
- 2 dl bieleho vína (suchého; vynecháme, ak robíme recept pre deti)
- vodu podľa potreby
- morskú/himalájsku soľ
- mleté čierne korenie (vynecháme, ak robíme recept pre deti)
- 2 ks feniklu
- 300 g lososa
- čerstvú alebo sušenú petržlenovú vňať
- 40 g tvrdého kvalitného syra (napr. parmezán)
Ako budem postupovať?
1. Cibuľu nakrájame na malé kocky a na 1 lyžici masla restujeme do zlatista. Pridáme ryžu a premiešame.
2. Po cca 3 minútach pridáme víno a počkáme, kým sa odparí. Potom začneme postupne prilievať vodu a miešať.
3. Rizoto osolíme a okoreníme.
4. Na ďalšej panvičke na zvyšku masla opečieme fenikel nakrájaný na tenké kolieska. Nezabudneme ho posoliť a okoreniť.
5. Na tretej menšej panvičke opečieme umytého, okoreneného a osoleného lososa z oboch strán.
6. Keď je ryža mäkká, pridáme k nej fenikel a lososa nakrájaného na menšie kúsky. Do hotového rizota ešte pridáme vňatku a hneď podávame.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
2. Po cca 3 minútach pridáme víno a počkáme, kým sa odparí. Potom začneme postupne prilievať vodu a miešať.
3. Rizoto osolíme a okoreníme.
4. Na ďalšej panvičke na zvyšku masla opečieme fenikel nakrájaný na tenké kolieska. Nezabudneme ho posoliť a okoreniť.
5. Na tretej menšej panvičke opečieme umytého, okoreneného a osoleného lososa z oboch strán.
6. Keď je ryža mäkká, pridáme k nej fenikel a lososa nakrájaného na menšie kúsky. Do hotového rizota ešte pridáme vňatku a hneď podávame.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
Zdroj: https://fitshaker.sk/lahodne-kremove-rizoto-s-lososom-a-feniklom