Rizoto s kozím syrom a červeným vínom
30. 8. 2022
Rizoto s kozím syrom a červeným vínom
Zdroj: SefkucharLaciHornacek
nízka
náročnosť
Ingrediencie:
500 g
ryža vialone nano alebo arborio, alebo carnarolli
50 g
hovädzí špik
4 ks
cibuľa šalotka
700 ml
bujón slepačí
750 ml
červené víno (suché)
200 g
kozí syr 1-2 mesačný
Postup:
1.
Na polovici masla opečieme nadrobno krájanú šalotku, do sklovita a hovädzí špik. Jemne okoreníme mletým čiernym korením. Pridáme ryžu, orestujeme, podlejeme horúcim vínom a vývarom a ryžu varíme na skus.
2.
Prvoradé je víno, vývar je na prichutenie a prisolenie. Do hotového rizota prisypeme strúhaný syr a zamiešame zvyšné maslo.
Zdroj: https://dobruchut.aktuality.sk/recept/27584/rizoto-s-kozim-syrom-a-cervenym-vinom/