Rizoto s červeným vínom, ideálne k mäsu
Rizoto s červeným vínom, ideálne k mäsu
K červeným vínam sa veľmi dobre hodí mäso z diviny alebo bravčové mäso. Preto bude toto rizoto ideálnou oblohou pre recept tohto druhu mäsa. Rizoto dodá pokrmu nielen chuť, ale aj farbu. Výsledkom je krémová ryža s farbou podobnou farbe repy.
S alkoholom nie je problém, pretože pri varení sa odparuje. Čo sa týka chuti, pokúste sa vybrať víno, ktoré sa dobre spája s mäsom, ktoré bude rizoto sprevádzať.
Chcete do rizota pridať ešte nejaké prísady? Môžete dať nejaké huby alebo zeleniny s horkou chuťou, ako napríklad endivie alebo čakanka.
Zloženie: 400 gr. ryže Bomba, 50 gr. maslo, 1 červená cibuľa, 300 ml. červeného vína, 750 ml. z mäsového vývaru (najlepšie teľacieho), soli, korenia a bobkového listu
Príprava: Najskôr si cibuľu nakrájame veľmi najemno a speníme ju na panvici alebo v hrnci s maslom a bobkovým listom. Keď je cibuľa mäkká, pridáme ryžu a dusíme ju pár minút. Dochutíme soľou, korením a pridáme červené víno. Varíme na miernom ohni, kým sa víno neodparí. Potom začneme po troškách pridávať horúci vývar, až kým neuvidíme, že ryža je jemná a krémová. Bude to trvať asi 15-20 minút. Pred podávaním ich nechajte niekoľko minút odpočívať a opäť pridajte trochu masla.
Obrázok: Regalovino
Zdroj: https://www.recetin.com/sk/ide%C3%A1lne-rizoto-z-%C4%8Derven%C3%A9ho-v%C3%ADna-s-m%C3%A4som.html